Ett lågmält mästerverk

lindsey2021

Lindsey Buckingham ”Lindsey Buckingham” (Reprise/Warner)

Lindsey Buckingham, denna Kalifornien-pojk född 1949 som i början av 70-talet slog ihop sina påsar med brittiska och då Los Angeles-baserade bandet Fleetwood mac är fortfarande lite underskattad på något vis.

Han har förvisso rönt enorma kommersiella framgångar med sitt deltagande i Fleetwood mac som ju till exempel  med plattan ”Rumours” 1977 (ett av de mest sålda albumen i historien – över 30 miljoner ex) nådde en suppertopp. Ändå är han värd lite ytterligare lovord för sitt musikaliska geni som låtskrivare, producent, sångare – och inte minst som utsökt gitarrist.

Buckingham har i karriären släppt flera ypperliga soloalbum som visar på det ovan nämnda. Och nya självbetitlade plattan är inget undantag. Tvärtom. Vill man ha Fleetwood Mac-känsla är just denna nya soloskiva kanske den platta av Buckinghams soloäventyr som doftar mest av Fleetwood. Vilket ju inte sitter helt fel. Den här skivan är ett lågmält mästerverk, kort och gott.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

08

10 2021

Comments are closed.