Musiker som spelar tillsammans

big big ttrain

Big Big Train ”Folklore” (Giant Electric/Border)

Vem kunde förutse detta att ett för mig okänt proggband från England skulle bli sommarens soundtrack i hemmet. Visst har det förkommit Yes, Genesis, Greenslade och all vad de hette på den tiden i det förgångna. Men nu 2016 när americana, deep soul och jazz dominerar utbudet.
BBT som efter viss källforskning utkommit med några tidigare album, levererar nu Folklore, ett album som har sina rötter i den brittiska rootsmusiken. Det doftar dimmiga hedar, rinnande bäckar på det engelska höglandet, en konstant bra melodikänsla. Lägg sedan till lite Jethro Tull flöjt och en urengelsk folkmusikfiol så är det kanske inte konstigt att albumet heter Folklore.
Jo, jag vet att det är lite old fashion att bli påverkad av ett större band musiker som spelar tillsammans, med sköna orgelinpass och några bitska gitarrsolon, när hetväggen dallrar utanför husväggen i mitten på juli.
Det enda som hindrar Folklore från en sommarfemma är att det blir något för mycket ibland med för långa låtar. Men detta tillhör ju denna övervintrade musikform vad jag minns.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

08 2016

Your Comment