Stabilt och homogent

dave alvin

Dave Alvin and Phil Alvin ”Lost Time” (Yeproc/Border)

Bröderna Blasters har efter många år och trätor, tagit varandra i handen och traskat in i studion igen. Första beviset på detta var Common Ground härom året. Nu är det dags igen med ett album på ungefär samma bluestema. Det vill säga att de har lyckats komma överens om att det är det som funkar bäst om de ska vara i samma studio eller på samma scen.
Visserligen är det stabilt och homogent genomfört , men inte bär musiken med sig några rysningar eller utforskar några nyare musikaliska marker. Både Dave och Phil har utmärkta röster för denna typ av musik, tillkommer gör Daves suveräna gitarrspel. Deras respektive soloalbum överglänser med råge dessa två utgåvor som de samsas om att tillföra dagens musikmarknad.
Stor del av albumets material har vi hört förut, i olika versioner, tempon och texter med andra musikanter genom åren. Alltså inget nytt eller orginellt denna gång. Så hoppas nu att de tar ledigt från varandra och hivar ut de soloalbum de är bäst på. Lost Time ser ut att vara en titel som stämmer bra, men kanske inte i den mening det var tänkt.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

09 2015

Your Comment