Hög kvalité rakt igenom

john mayall

John Mayall ”Find a way to care” (Forty Below/Border)

Det kan inte bli mycket bättre när en vit man sjunger blues. John Mayall, runt åttio är på ingång med ett nytt album och en turné. Det var inte så länge sedan utmärkta A special life kom, något senare gav han på eget bevåg ut liveinspelade Bluesbreakers från 1967 med en ung Mick Taylor i högform. Som vanligt sjunger denne bluesens farfar med akturatess och känsla. Dessutom lirar han orgel och piano albumet igenom. Jodå , det finns bra bluesgitarr också, men i behagligt små doser.

Eget material blandas med till exempel Percy Mayfields soulklassiker A rivers invitation och folkbluesdängan Drifters blues, allt av hög kvalite’. Idag finns det inte många bluesmusiker jag öppnar öronen för på samma sätt som Johnny Mallaj, som någon ordvitsande kamrat vanvördigt kallade honom.

Två Mayallalbum som, i vissa stunder av blues, plockas fram är klassiska Bluesbreakers-albumet med Clapton och trumlösa The turning point från 1969.

Snyggt jobbat John !

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

11

09 2015

Your Comment