Fräscht och tidlöst

treetopflyers

Treetop Flyers ”The Mountain Moves”  (Loose/Border)

Inledningsspåret ’Things Have Change’ är bedårande americana från det londonbaserade bandets första album. Det lätta anslaget, melodihookarna och stämsången. Reid Morrisons röst som ryttlar som en vårberusad lärka över ett komp som andas västkust och countryrock lång väg.

Du kan snabbt spåra influenser från band som Poco till Beachwood Sparks hos detta nya band som består av engelsmän och några amerikaner. En textrad av Stephen Stills lär ligga bakom valet av bandnamn.

Sen finns det två ingredienser som gör att det går lätt att identifiera Treetops Flyers musik. Den ena har jag nämnt tidigare, nämligen Reid Morrisons röst som gör att du lyssnar till lite extra. Gitarristen Laurie Sherman botaniserar gärna i rockhistoriens alla gitarrlicks, men gör det framgångsrikt och spänstigt.

Utöver detta har de totat i hop en samling bra låtar i olika tempon och känslostämningar som gör att detta debutalbum klarar av upprepade spelningar denna vår och sommar.

Allt har man hört tidigare men när det görs igen på ett fräscht och tidlöst sätt går det inte ignorera utan du som jag sitter där med mungiporna pekande uppåt och känner dig faktiskt rent av positiv till det mesta.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

03

05 2013

Your Comment