Lika bra som vanligt

bad religion true north

Bad Religion ”True North” (Epitaph/Playground)

I och med ”True North” släpper de kaliforniska punkrockarna, Bad Religion, sitt 16 studioalbum och de som någon gång har hört bandet tidigare kommer känna igen sig – det är de sedvanliga allsångsvänliga men komplicerade (rent textmässigt) punkrockdängorna. Och oavsett om det handlar om aktuella samhällsproblem, teologi, filosofi eller bara sköna snabba skatepunkpärlor har alltid Bad Religion varit aktuella och på topp. Skivan ”True North” är precis som vanligt ett dokument som visar att gammal alltid kommer vara äldst och som sätter de flesta unga punkrockuppstickare på plats för gott. Precis som vanligt är Bad Religions lägsta nivå oförskämt hög, vilket gör att den här för Bad Religion ganska medelmåttiga skiva är något av det bästa som kommit i år så här långt.

De låtar som jag tycker sticker ut mest och tar något högre höjder är ”Fuck You” och den rockabillydoftande ”Dharma and the Bomb”, men som sagt på det hela taget ett väldigt solid och genomgjutet album.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

19

04 2013

Your Comment