Uppföljare som övertygar

 wet-rise-up

W.E.T. ”Rise Up” (Frontiers/Cosmos)

En mycket bra dag på jobbet. Det är min känsla efter att ha lyssnat igenom andra plattan med ”stjärnbandet” W.E.T.
För andra gången har nämligen Jeff Scott Soto (ex-Talisman, ex-Yngwie Malmsteen), Erik Mårtensson (Eclipse) och Robert Säll (Work Of Art) fått till en finfin melodiös hårdrocksplatta.
”välljudande AOR-gryta”. Det är mina egna ord från recensionen av debutplattan (betyg 3,5) och den beskrivningen funkar klockrent även på Rise Up. Och vid en jämförelse med debuten går nykomlingen vinnande ur striden på målfoto.
Inledande trippeln Walk Away, Learn to Live Again och Rise Up är hur vass som helst och det är glädjande att gitarrerna får ta en rejäl plats i ljudbilden. Det sistnämnda gör att bandet känns mer hårdrockiga än kollegorna i AOR genren vilket klär melodierna på ett bra sätt.
Gitarrerna till trots är utöver inledningstrippeln den lugnare Broken Wings en av de absoluta låttopparna. Soto glänser verkligen i detta AOR örhänge.
Liksom på debutplattan är det plattans tre sista låtar som gör att det inte är aktuellt med full betygspott; i jämförelse med övriga låtar är de lite i svagaste laget.
I och med att Rise Up är en uppföljare som övertygar lär det utan tvekan bli en fortsättning på projektet. Till stor glädje för AOR fans världen över.
Och snälla The Metal God; fixa så att vi får ta del av detta projekt live…

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

03 2013

Comments are closed.