Mörka skräckteman

lordi-beast

Lordi ”To beast or not to beast” (AFM/Cosmos)

Efter tre år och hela två medlemsbyten är Lordi äntligen tillbaka med en ny platta, och denna gången verkade temat vara mycket mörkare och det lovas ett förnyat sound. Lordi har ju haft fantastiska mörka album bakom sig, så det borde inte vara något problem. Eller?

Nej. Självklart inte. Mörka skräckteman är Lordis grej, och det funkar bra nu. Hela plattan öppnas med “We’re Not Bad For The Kids (We’re Worse)”, vars hårda och lite brutala intro först fick mig att tro att jag fått helt fel skiva. Men när man sedan hör Mr Lordis röst vet man ju direkt att det inte är fel.

Dock måste jag säga att, trots att man hör en viss skillnad på framförallt trummorna och keyboarden (och såklart backing vocals!) så är det ändå samma gamla Lordi vi känt sen tidigare, bara att de är lite mer… Deadache (2009). Faktum är att albumet är som ett kärleksbarn mellan Deadache och The Arockalypse (2006). Vissa av låtarna återfinner man I annan tappning på tidigare album (“Candy for the Cannibal” vs “The Chainsaw Buffet” till exempel) Visst, det är en aning aggerssivare, men inte mycket. Och faktum är att detta är nog första gången jag har hört Mr Lordi svära i en sång (“Sincere With Love”).

Men ska man se det på det stora hela, så är detta faktiskt ett riktigt bra album. Jag kommer inte att säga toppenalbum, för det finns faktiskt ett par spår jag tycker är lite svaga (exempelvis “I Luv Ugly” och “Happy New Fear”) men å andra sidan så är de bra låtarna helt fantastiska. Så om du gillade “The Monsterican Dream” och “Deadache” med Lordi, med en touch av “The Arockalypse”, eller helt enkelt bara död och (någorlunda) läskiga texter, så är det här albumet för dig!

All heder också till SCG6: Otus Butcher Clinic, en fin gest visat mot deras avlidne trummis. Vi tänker på dig, Otus!

Bäst: Det är oavgjort mellan “Candy for the Cannibal” och “Schizo Doll”.

“Sämst”: Happy New Fear måste jag nog säga. Och akronymen. TBONTB är INTE en cool akronym. Så låt oss kalla det A.W.C.A – Album Without a Cool Acronym.

 Sara Köhler

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

03 2013

Your Comment