Man vet vad man får

motorhead-theworld-vol2

Motörhead ”The Wörld is ours vol. 2” DVD (UDR/EMI)

Ibland måste man vara ödmjuk och erkänna att man har gjort fel, och det här är ett sådant tillfälle. Jag gav The Wörld is ours Vol. 1 en fyra i betyg och jag vet inte riktigt varför. Tillfällig sinnesförvirring? Motörheadeufori? Skojiga svampar? Strunt samma. Den ska ha en trea, varken mer eller mindre. Volym 2 däremot, är lite starkare.

Det som gör volym 2 bättre är att huvudkonserten är i färg och framför allt att klippningen är mindre hysterisk. Jag gillar när hjärnan hinner registrera vad man ser innan det klipper till nästa kamera, det ger mer livekänsla. Låtlistan är inte så mycket att säga om. Tyvärr är ju inte Motörhead kända för att överraska trots sin låtskatt. Sen är det ett faktum att en trio som Motörhead inte riktigt förmår fylla upp en scen som den på Wacken, så inför volym tre skulle jag vilja se Motörhead göra en spelning på en mindre scen inför kanske 1500 personer. Gärna med några överraskningar i låtvalet.

Extramaterialet i form av några låtar från vardera Sonisphere i Storbritannien 2011 och Rock in Rio 2011 är okej och känns lite mer avslappnat än Wackengiget, men inte ens här får vi någon låt som inte redan finns med i huvudkonserten. Så min andra önskan inför volym tre är lite roligare extramaterial, t.ex. bakom kulisserna, en dag på turné, intervjuer med crewet

På det hela taget är Dvd:n ett givet köp för fansen, både av den vardagliga och av den lite mer fanatiska sorten, men lika vass som Stagefright-Dvd:n är den inte.

Jonas Andersson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

02 2013

Your Comment