Har du gått vilse någon gång?

J Mascis Several Shades Of Why (Sub Pop/Border)
J Mascis ”Several Shades Of Why” (Sub Pop/Border)

betyg 4

Inte en helt behaglig känsla, men ibland är det exakt vad som krävs för att du skall hitta något nytt. Många gånger det hänt mig har jag hittat nya områden men ändå känt likheter.

Att lyssna på J Mascis senaste, och faktiskt första, soloalbum är samma typ av upplevelse. Det är samma karaktäristiska röst, harmonierna och melodierna är lika starka som hos hans band Dinosaur Jr. För den oinvigde kan det tyckas enkelt att ”packetera om” ett gäng låtar från rock till ett akustiskt arrangemang, men icke . Det krävs en del. Här har vår gode J Mascis tagit hjälp av en del kompisar. Kevin Drew från Broken Society Scene, Pall Jenkins från Black Heart Procession och Ben Bridwell från Band of Horses för att nämna några. Och resultatet har inte låtit vänta på sig, det låter riktigt bra.

För mig är det en gåta att hans kontakt på skivbolaget Sub Pop var tvungen att tjata på honom i nästan tio år innan det blev av. Men det är klart, är man golfare, skidåkare, skådespelare, producent och musiker så kan det ju ta lite tid. Och det är nog som kineserna säger; ”Det är bara den som går vilse som hittar nya vägar”.

För mig är det som att komma hem till Dinosaur Jr. men ändå något helt nytt. Och väldigt, väldigt bra. Fyran i betyg har redan växtvärk.

Hasse Carlsson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

20

04 2011

Your Comment