Death thrash mosh core med allsångsrefränger

The Prophecy 23 ”…To The Pit” (Massacre/Sound Pollution)

 betyg 3.5 

Sedan starten 2001 har tyskarna i The Prophecy 23 levererat feta Slayer-riff, medryckande Municipal Waste-refränger och en blandning av (ganska) ren sång, skrik och growl. Alltså något som vi kan kalla death thrash mosh core (ja, jag vet att det låter krystat men vad ska man göra).

Helt klart har The Prophecy 23 stor potential, vilket inte minst bevisas av att bandet existerat sedan 2001. Men för att betyget ska bli högre krävs – enligt undertecknad – att dom mest pubertala texterna elimineras (Surf Nazis Must Die är ingen låttitel som höjer humöret) och att produktionen förbättras. Det handlar helt enkelt om behov av finslipning.

Låtlyssningstips är i första hand B.T.M. (Brutal Thrash Maniacs) och From The Basement To The Pit, som båda är utmärkta exempel på när bandet låter som bäst.

Skivans styrka? Dom smaskiga allsångsrefrängerna och den intressanta sångblandningen. Sämst? Produktionen som är på gränsen till demoljud och att det ibland känns som att bandet levererar för mycket av samma sak. Och vissa av texterna förstås…

Helt klart är The Prophecy 23 värda att kolla in, för som Chuck Billy i Testament säger: thrash it up!
 
Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

01 2011

Your Comment