Samling som blandar och ger

UFO ”The Best Of A Decade” (Steamhammer/Playground)

betyg 3

Förutom att skiviteln är direkt felaktig – låtarna är hämtade från 2004 och framåt – så är det ett svaghetstecken att skivans bästa låtar är liveversionerna av UFO-klassiker.

Men visst, inledande The Wild One är bra och bluesiga Hard Being Me är skivans stora utropstecken. Jag ska försöka att inte vara gubbgrinig, utan se Best Of A Decade för vad den är: en samlingsskiva vars syfte är att visa att UFO fortfarande är relevanta. Resultatet? Jodå, till viss del lyckas man.

När det gäller individuella prestationer är Phil Mogg den som sticker ut. Det är onekligen imponerande att han har rösten i behåll efter alla dessa år – lyssna bara på Too Hot To Handle (live) och Doctor Doctor (live).

Slutsatsen är ändå att UFO blandar och ger och tanken var säkert att livelåtarna ska ses som ”bonus”, men personligen tycker jag att dom är det bästa med skivan. Det känns istället som att flera av studiolåtarna är utfyllnad…

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

12 2010

Your Comment