Veteraner med sting

Y&T Facemelter (Frontiers/Bonnier Amigo)
Y&T ”Facemelter” (Frontiers/Bonnier Amigo)

betyg 3.5

Rökaren och säkerligen blivande livefavoriten On With The Show inleder Y&T:s första studioskiva på 13 år. Och redan efter några låtar går det att konstatera att Kalifornien-veteranerna har stinget i behåll.

Många är storheterna som i början av sina karriärer öppnat för Y&T, bandet som genom åren fått många fans men ändå inte blivit så stora som många av dess förband. Vad det beror på låter jag vara osagt, men då var då och nu är nu och det är glädjande att fansen – efter många års väntan – får ta del av en ny studioskiva.

Låtar värda att framhålla är redan nämnda On With The Show (underbar basgång), Shine On (lyckad blandning av melodi och tyngd med ”sexig” text) och One Life (medryckande refräng).

Tyvärr saknas en stor power ballad i stil med I Believe In You, den typ av låt som passar bandet som handen i handsken. Å andra sidan är det inte lätt att knåpa ihop ett sådant mästerverk…

Och tyvärr saknar några av låtarna en egen profil, det vill säga dom låter helt enkelt lite för mycket ”standard”.

Individuellt är det sångaren/gitarristen Dave Meniketti (vilken röst!) och basisten Phil Kennemore som visar framfötterna. Att det fyrsträngade instrumentet har en framträdande roll skivan igenom är ett stort plus.

Tack för att ni hittade tillbaka till studion, Y&T! Och publiken på sommarens Sweden Rock Festival kan räkna med en suverän konsert av ett suveränt liveband.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

05 2010

Your Comment