Något att släppa loss till under den kommande sommaren

Imperial State Electric Imperial State Electric (Psychout/Sound Pollution)
Imperial State Electric ”Imperial State Electric” (Psychout/Sound Pollution)

betyg 3.5                             I butik: SLÄPPS IDAG!

”Imperial State Electric kan vara den felande länken mellan The Beatles och Alice Cooper, eller rent av bron som förbinder The Byrds med Sex Pistols”, står det i skivbolagets pressutskick och det kan ligga något i detta. Cheap Trick är ett annat referensnamn man också skulle kunna droppa. Att Nicke Andersson från forna The Hellacopters har fötterna stadigt rotade i en mylla av klassisk stilbildande rock’n’roll vet vi i alla fall sedan tidigare. Imperial State Electric är hans nya soloprojekt, även om en hel del kompisar hjälper till på olika sätt på albumet.

Det här är ingen direkt överraskande och banbrytande skiva, och det är förstås inte poängen heller. Det vi får är gedigen bruksmusik som är ett helt godkänt och trevligt komplement till de förlagor som den är sprungen ur. Det hela känns också en smula lättsammare och mera lekfullt gjort än The Hellacopters sista plattor som jag personligen tyckte blev lite stela och polerade. Imperial State Electric har mera partymusik över sig samtidigt som det också stundom drar mer åt powerpop än den vanliga rock’n’rollen, vilket funkar bra. Imperial State Electric är överhuvudtaget en skiva som jag tror kommer att passa utmärkt att köra som soundtrack om man vill släppa loss för ett tag under en schysst sommardag.

Några favoriter: ”A Holiday From My Vacation” och ”Lee Anne”.

Henric Ahlgren

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

05 2010

Your Comment