Ett New York Dolls för 10-talet

The Neighborhood Bullys What? (Rankoutsider/Border/Hemifrån)
The Neighborhood Bullys ”What?” (Rankoutsider/Border/Hemifrån)

betyg 3

Likheterna med New York Dolls är slående. The Neighborhood Bullys låter som en mix av New York Dolls och The Knack, powerpoplegenderna som är mest ihågkomna för hiten ”My Sharona”. Med andra ord så lirar The Neighborhood Bullys sleazig powerpop på hög nivå. För att fortsätta likheterna med New York Dolls är deras debut platta ”What?” på gränsen till överproducerad vilket gör att musiken tappar mycket av den energin som de antagligen har när de står på scen.

The Neighborhood Bullys kommer ifrån Los Angeles och har blivit omskrivna som det bästa rock’n’rollbandet i L.A. för tillfället. Och på scen är de säkert en högenergisk vitamininjektion. Men på skiva känns de inte så energiska som det krävs för att dra den här typen av musik till allra högsta höjderna. Trots detta är The Neighborhood Bullys en frisk fläkt som är väl värd att lyssna lite närmare på.

Lars Svantesson

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

25

05 2010

Your Comment