Progressiv metal med snygg produktion

Twinspirits "The Forbidden City" (Lion Music/Border)
Twinspirits ”The Forbidden City” (Lion Music/Border)

 betyg3519

Andra skivan med progressiva metalbandet Twinspirits är något för dom som uppskattar låtar med mycket innehåll.

”The Forbidden City” är en ganska jämn skiva och att nämna enstaka låtar utöver andra är svårt. Men okej, inledande The Forbidden City (med många snygga tempoväxlingar) och avslutande I Am Free (som i mångt och mycket låter som Dream Theater) ramar in skivan på ett utmärkt sätt, inte minst tack vare låtlängden (båda klockar in på drygt tio minuter).
Daniele Liverani (keyboards) är mannen bakom bandet och det är han som tillsammans med Tommy Ermolli (gitarr) och Göran Nyström (sång) är dom som lyser starkast.

Den som tyckte om bandets första skiva ”The Music That Will Heal The World” (2007) kommer inte att bli besviken på det nya alstret, tvärtom. Låtarna är aningens mer genomtänkta, soundet alldeles utmärkt och alla instrument får ”sitt” utrymme i ljudbilden.
Textmässigt handlar det om en temaskiva med fokus på hur olika personligheter kan påverka varandra både positivt och negativt (obs! undertecknads tolkning).

Det är nog ingen djärv gissning att Twinspirits någon gång i framtiden kommer att turnera tillsammans med Dream Theater (som har för vana att ta med sig bra ”nykomlingar” på turné). Varför inte på nästa års ”Progressive Nation”?

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

28

10 2009

Comments are closed.