Personlig popcountry med känsla

Annis "If It's A Dead Fish It's A Dead Fish" (Lonely Road/Border)
Annis ”If It’s A Dead Fish It’s A Dead Fish” (Lonely Road/Border)

betyg428

Annis Brander är en bländande stor liten sångfågel, uppväxt på en bondgård i Västergötland. Under studentåren lånade hon sin mammas gitarr och upptäckte Emmylou Harris. Det var tur att någon tipsade henne om just countryn för det är bland annat där hennes fantastiska stämband hör hemma. När det låter sådär avskalat, med endast en varm akustisk bakgrund från den egna gitarren, då kommer den personliga rösten till sin fulla rätt. Då är det magiskt – jag har själv varit på plats och upplevt det med egna öron…

”If it’s a Dead Fish, It’s a Dead Fish” består av 12 sånger och enligt Annis själv så bjuds vi på melankolisk pop med countryinfluenser. En av skivans starkaste, och en given hit efter singeln Runaway, är låten Sweet Illusion, ett samarbete mellan Annis och Aleena Gibson/Martin Fredriksson. På skivan bidrar Annis också med en handfull helt egna, riktigt bra kompositioner däribland inledande Sound of Nothing liksom genombrottsnumret och vackraste låten Broken Dreams. Både den och radiosingeln One Suitcase har spelats in på nytt och det låter mognare än förut. Titiyo och Thomas Denver Jonsson medverkar på varsin låt och Henrik Åström, som även ligger bakom Miss Li’s första album, har tagit sig an produktionen.

Häromåret startade Annis sitt eget lilla skivbolag, Lonely Road Records, och kanske har hon just därför gått miste om den där lilla extra uppbackningen från musikindustrin med att nå ut med sitt budskap. Det är därför den här recensionen behövs.

Peter Dahlén

Lyssna på den akustiska ”Broken Dreams” här:  youtu.be/I2iYVXzTyiY 

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

24

05 2009

Your Comment