En röst svår att skydda sig mot

Grant Lee Phillips ”All that you can dream” (Yep Roc/Border)

betyg 3

Efter de tre albumen The Narrows, Widdershins och Lightning, show us your stuff så har Grant Lee Phillips en hög lyssningsprocent i hemmet.

Detta beror i första hand på hans röst som ständigt berör med att vara närvarande, känslig och febrig när det behövs. Dessutom har han alltid haft ett knippe låtar som är väl förpackade med skiftande tempo och lysande medmusikanter. 

På nya albumet All that you can dream inleder Grant Lee lika lysande med A sudden place som vilar på hans delikata röst och en bädd av stråkar. Det är vilsamt och snyggt, men kanske något i överkant för i stort sett hela albumet lunkar på i samma tempo med några få undantag.

Många andra artister ger ut sina så kallade Covidalbum detta år, där de suttit ensamma hemma i sina hemmastudios och skrivit och spelat in. Om det är så i fallet med det här albumet är bara en vild gissning. Det som saknas i mina öron här är en större variation i tempo och arrangemang.

Dock är det så att det alltid är välkommet med ett nytt album från Grant Lee Phillips för rösten är svår att undgå och skydda sig mot.

Den trea av fem du ser här ovan kan mycket väl upphöjas till fyra framåt sommaren.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

07

05 2022

Comments are closed.