Den välsignade resan

Black Label Society ”Doom Crew Inc.” (Caroline/Universal)

Zakk Wylde och hans mannar bjuder oss än en gång på en allsmäktig resa med massiva riff och subtila nyanser som riktmärken. Detta elfte album in i historien tillägnas den trogna staben av medarbetare och därför tas livegitarristen Dario Lorina in i studion och skillnaden blir slående.

Den pågående reinkarnationen av den legendariska gitarristen och genuint garvade sångaren Wylde sammanbinds med ett dussin genomträngande låtar med både rå styrka och moment av besinning. Mognadsprocessen som i den här tappningen har fortgått i knappt 35 år höjer ribban för sofistikerade arrangemang och musikalisk dynamik ytterligare en nivå.

Här finns grunderna i gammaldags riffbaserad klassisk rock och metal prydligt uppspaltade. Om någon undrar hur Zakk Wylde har klarat den senaste tidens nedstängning så ger Doom Crew Inc. en fullständig och översvallande förklaring. Vad annat kan man vänta sig från en man som är större än livet självt?

Ta handen och gå med Zakk och du får uppleva frälsningen i Set You Free. Den väl avvägda akustiska inledningen smälter förträffligt in med de elektrifierade riffen som följer. Halvvägs in exponeras duellerande gitarrer som toppas med en välbalanserad wah-wah pedal, harmoniska vibraton och gnistrande arpeggios innan det abrupt är till ända.

You Made Me Want To Live smyger in varsamt om än olycksbringande med en dunkelt framåtskridande ackordprocess i moll. Den hoppfullt dekorerade texten med hyllningar i mängder till de som har skänkt ljus i mörkret utgör ett bra komplement till de strukturerade gitarrutsvävningarna.

Det är hög tid att ta betäckning när Shelter Me laddar artilleriet. Det mörka riffet tar sats ända från fotknölarna och sprider sig med överväldigande styrka. De två gitarrerna avger en korseld som är djupt eftertraktad, samtidigt som de nästan gripbara psykedeliska vibbarna bidrar till ett lika beroendeframkallande som excentriskt tillstånd.

I orubbat bo och jämt fördelade över albumet ligger tre ballader. Forever And A DayLove Reign Down och Farewell Ballad visar alla prov på Wyldes mognad som låtskrivare och sångare. Det dämpade röstläget i kombination med hans balanserade förmåga att hantera pianot trollbinder det känslomässiga planet.

Zakk Wylde verkar vara i harmoni med sig själv och omvärlden. Den tillbakalutade stämningen tyder på stort självförtroende och med en talang som överskrider mänskligt förstånd är det inte förvånande. När Black Label Society är som bäst är de en av de finaste akterna inom metal. Det här är ett sådant tillfälle.

Thomas Claesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

12 2021

Comments are closed.