Framtiden är här

Corro ”Stay tuned to have you heart broken” (Icons Creating Evil Art)

Stockholmsbaserade svenska alt-grunge-pop-solisten CORRO, f.d. medlem i de alternativa rockbanden Kerbera och Deadlocked State kommer nu i detta novembermörker med sitt debutalbum ”Stay tuned to have your heart broken”. Efter att tidigare släppt flera hypnotiskt starka singlar med påtaglig zeitgeist-känsla och videos som börjat nå ut till en växande och engagerad fanbase.

Albumet är inte mindre än en magnifik och högintressant debut – i fråga om texter, melodier och helhetsintryck. Corro visar på en stor begåvning och en klass som verkligen är värd internationell publik och genomslag. Angelägna existentiella teman och smakfull produktion matchas med hookiga refränger som invaderar dig på ett djupare plan, ju mer du lyssnar. ”Mona Liza Overdrive”, ”Tell Tale heart” och ”Hi hello” är riktiga ess till låtar. Men det finns många flera.

Musiken är, tillsammans med en skicklig popkänsla, tungt elektroniskt orienterad med mörka underströmmar – närmast åt dark wave-hållet. Men det finns också gitarrer här och var. (Hade det lagts på fullskaliga metal-gitarrer rakt över – hade Corro i en handvändning kanske också blivit landets nu intressantaste metal-akt.)

Kan i sammanhanget inte låta bli att dra mig till minnes Billy Idols lätt flippade konceptalbum ”Cyberpunk” från 1993 med referenser till William Gibsons dystopiska romaner och en då alltmer framväxande ny internetvärld.

Undertecknad tycker, på något vis, att det är som Corros ”Stay tuned to have your heart broken” Billy Idols ”Cyberpunk” egentligen borde ha låtit. Om Idol hade fått till den suggestiva dystopiska framtidskänslan på riktigt – och haft Corros starkare pop-sensibilitet och vassare texter.

Framtiden är med andra ord här – och den stavas CORRO.

Henric Ahlgren

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

14

11 2021

Comments are closed.