Kött-och-potatis-hårdrock-à la-USA

adrenalinemob-menofhonor

Adrenaline Mob ”Men of Honor” (Century Media/Universal)

Stjärngänget i Adrenaline Mob är här med sin andra fullängdsskiva, fylld till bredden med kött-och-potatis-hårdrock-à la-USA.

Under de två år som har gått sedan debuten Omertà har trumvirtuosen Mike Portnoy ersatts av Twisted Sister-veteranen A.J. Pero. En förbättring eller en försämring? Jag skulle vilja påstå att det är hugget som stucket. Adrenaline Mob kräver inga extraordinära utsvävningar utan ”bara” taktfast komp i bredbent stil och det fixar Mr. Pero med förbundna ögon. Det övriga manskapet är oförändrat och består av höjdarmusikerna Mike Orlando (gitarr), Russell Allen (sång) och John Moyer (Disturbed).
Herrarna Orlando och Allen ligger bakom musiken och att hantverket är gott går inte att förneka, däremot hade mer variation varit att föredra. Men of Honor känns lagom rakt igenom, för i mina öron sticker ingen av låtarna ut varken positivt eller negativt.
Nej, istället är det en bandmedlem som sticker ut: Mike Orlando har inte bara hårdrocksvärldens bredaste leende – han kan spela gitarr på ett sätt som är få förunnat. Mike blandar stabila riff och soloräkor i bästa shredstil, alltid med fokus på känsla.
Den här typen av hårdrock gör sig utan tvekan bäst live, så ta chansen nästa gång gänget kommer till våra breddgrader.

Magnus Bergström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

12

03 2014

Your Comment