Countrypop

Beachwood Sparks ”The Tarnished Gold” (Sub Pop/Border)

Countryrock är ett begrepp vilket innefattar legender som Gram Parson, Byrds och Poco. I dag finns det värdiga representanter för denna musikinriktning som I See Hawkes from LA, Blue Rodeo och Mad Buffalo.

Beachwoood Sparks skulle nog också passa in i denna exklusiva skara av musikutövare när de nu är tillbaks på banan efter tolv år, med samtliga orginalmedlemmar i studion.

Vad har då hänt med deras sound som en gång beskrevs som Cosmic American Music? Inte mycket. Det är fortfarande oerhört välspelat, vackert och stillsamt som en stillastående solnedgång över LA. Här finns inga råa kanter, volymknapparna är inställda på 5, och sången är lågmäld. Stämsången ligger i väloljade täta lager och inget sticker ut.

Men det som retar mig mest på detta album är att de olika spåren går i varandra som om det vore hack i skivan. Inga snygga övergångar utan oj då en ny låt.

Beachwood Sparks är inget countryrockband. Möjligen ett stilrent och homogent countyPOPband som låter som de i stort sett gjorde för tolv år sedan. Det räcker inte.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

08 2012

Comments are closed.