Glasvegas på svenska

Love Antell ”Gatorna tillhör oss” (Startracks/Playground)

Gillade du första Glasvegas plattan, men inte fattade vad som hände sen? Då kan det här kanske vara nåt för dig. Florence Valentin-sångaren Love Antells första soloskiva bjuder på något som skulle kunna beskrivas som Glasvegas på svenska. I likhet med Glasvegas är det skön mollbetonad och ganska monoton musik, som ändå inte missar melodier, med underfundig ärlig berättande lyrik precis som på Florence Valentins skivor. Precis som på Florence-plattorna är det livet och livet i förorten som står för innehållet. En delvis uppdiktad (?) ärlighet som man sällan finner mer än hos de riktigt största rocklyrikisterna. Love levererar precis som förväntat – kul att höra. Dock inte till den milda grad att man inte önskar nytt Florence Valentin-material.
 
Avslutande titelspåret är lysande. Allt från hyllning till Stockholms undergroundscens största vardagshjälte Tompa Ekengren på Kafe 44 till den fint försvenskade Billy Bragg-raden ”every football fan know it takes five fingers to form a fist” som i Loves värld blev ”varenda supporter på norra stå vet att fem fingrar kan formas hårt”.

Lars Svantesson

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

21

06 2012

Comments are closed.