Ett album att ha nära till hands om du behöver tröst

 

Ebba Forsberg ”Falling Folding Flipping Feeling” (Cosmos)

Ebba är tror jag lite av en doldis i svenskt musikliv trots sex album. De flesta förknippar henne förmodligen med Mikael Wiehe och albumet med ypperliga Dylantolkningar på svenska som kom för några år sen. Några fler höjde nog på ögonbrynen då hon på albumet ”Ta MinVals” tolkade Leonard Cohen på svenska. Wiehe hade även här skrivit alla texter.

De som har koll på Ebba sedan tidigare vet att hon vanligtvis sjunger och skriver på engelska. Så är det också på FFFF som är inspelad live i studion. Detta för att Ebba ville ha känslan av ett band som spelar tillsammans och inte en vokalist med kompgrupp.

Visst är det ett band. Röst och musik ligger nära varandra i ljudbilden som glider majestätiskt fram, ofta i ett noga utformat mediumtempo. Nästan utan att man inte tänker på det ökar bandet takten med finess och en sublim drivkraft. Ebba sjunger albumet igenom med en mogen grundtrygghet som man bara kan få av erfarenhet. FFFF är ett album att ha nära till hands om du behöver tröst och tillit, om ensamhetens svarta hål väntar runt hörnet.

Bengt Berglind

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

17

11 2011

Your Comment