Återanvändning med hög klass och bra sväng

Bohuslän Big Band ”Don’t Fence Me In” (ACT/Cosmos)

        Release: 14 mars

Bohuslän Big Bands nya album Don’t Fence Me In innehåller 12 st jazzklassiker skrivna av Cole Porter såsom I Get A Kick Out If You, I’ve Got You Under My Skin. Bandet leds av Colin Towns som också arrangerat låtarna. Towns som är en av Englands stora kompositörer och arrangörer har bl a arbetat med Deep Purple, Ian Gillan Band och komponerat musik till ett stort antal filmer, teatrar och TV-program m.m. Nils Landgren gästar på skivan med sitt distinkta trombonspel och sin mjuka sångröst.

Arrangemangen är välskrivna och gör att de gamla klassikerna får nya skepnader som ofta blir mycket intressanta. Bandet gör mycket goda insatser både vad gäller ensemblespel men även i de många solon som ges. Många låtar får extra liv av Ebba Westerbergs percussionspel, kanske främst på From This Moment On och Love For Sale. En annan låt som verkligen sticker ut med sitt unika sound är I Get A Kick Out Of You, som bygger upp en drivande, nästan spännande stämning runt den upprepade melodin och bandets allt intensivare spel.

Det är skön musik och en häftig platta – och den blir riktigt mycket bättre när man mellan lyssningarna kollar upp originalversionerna. Först när man förstår originallåtarnas storhet kan man riktigt uppskatta detta album med dess speciella låtarrangemang, sound och bandets utförande.

Rickard Engström

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

15

05 2011

Your Comment