Ett utmärkt exempel på bra och uttrycksfull nyare country

Elizabeth Cook Welder (Proper/Playground)
Elizabeth Cook ”Welder” (Proper/Cosmos/Rootsy)

betyg 4

Efter att frivilligt ha bevittnat delar av den årliga CMA-galan i Nashville är det lätt att tappa tron på countrymusikens framtid i det stora landet i väst. Det är samma namn och samma hattar som år efter år  framför en unken vuxenpop som inte har mycket att göra med country över huvudtaget.

Elizabeth Cooks senaste Don Was-producerade album Welder är däremot ett utmärkt exempel på att det finns massor av bra och uttrycksfull nyare country. Hon har ett bett i rösten som för tankarna till Loretta, Dolly och andra kvinnliga giganter i samma branch. Bäst blir det när hon drar ner tempot och sänker rösten som i Not California, Mama’s funeral och Follow The Like Smoke. Men det räcker inte. El Camino är nytänkande country med en kul text och personliga mörka Heroin Addict Sister visar på Elizabeth Cooks eminenta låtskrivartalang.

I melodiösa Girlfriend Tonite gråter en ensam steelguitar smakfullt och i avslutande Til Then finns ett kort gitarrsolo som tillsammans med Elizabeth Cooks röst lindrar och läker ett brustet countryhjärta som inte vet hur man stänger av teven.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

03 2011

Your Comment