Något att ta med sig Hemifrån

Blandade artister I Like It Better Here - Music From Home (Hemifrån)
Blandade artister ’I Like It Better Here – Music From Home” (Hemifrån)

betyg 3

Ibland kan det vara skönt att slänga på en samlingsplatta med olika artister för att uppleva variationen i musiken.Men är det en tributplatta till en speciell artist kan man lätt få spel om någon hyllande artist faller ur ramen i sitt konstnärsskap . På denna samling kommer det inte att hända. I Like It Better är en samling sing- songwriters där majoriteten kommer från USA,. Två svenska sångare är också representerade. Samlingen  på  sjutton spår andas den sing och songwritertradition som växte fram under sjuttiotalet och där affischnamnen bland annat var James Taylor, Jackson Browne  och Cat Stevens. Många av de sångare som finns med på denna samlingsplatta har arbeta tillsammans med mer kända naman som Glen Frey, Neil Young och Jackson Browne.

På inledande This Is My Country som är en svidande kommentar  till USA:s inblandning i olika krig gästas Joel Rafael på scenen av Graham Nash och David Crosby.

Jeff Larsons vackra This Morning in Amsterdam gästas av Gerry Buckley från America  och Greg Coplands 27 Red House RD är några andra bra spår på denna samling. Men det som är kul med denna typ av samling är ju att det dyker upp nya namn med nya  okända röster. Detr är då man blir påminnd om hur viktig och stor musiken är, och vilken kraft den har, både hos den som skapar den och den som lyssnar.

I Like It Better  är en helt ok americansamling att ta med i bilen, telefonen eller i Ipoden. För det kan ju vara skönt att vara borta, om du kan ta med något du gillar Hemifrån.

Bengt Berglind

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

30

11 2010

Your Comment