Levande legend i modern ljudkostym

Ozzy Osbourne Scream (Sony Music)
Ozzy Osbourne ”Scream” (Sony Music)

 betyg 2.5

Helt okej och bitvis bra. Det är inte vad man vill skriva om en ny skiva av och med en levande legend som Ozzy Osbourne, men det är bara att gilla läget.

Och på hans tionde studioskiva är Diggin’ Me Down, Soul Sucker och Time låtarna som sticker ut. Mycket tack vare att Ozzy fått sätta sin prägel med dom typiska sångmelodierna som han gör så bra.

Första singeln Let Me Hear You Scream är däremot en tjatig historia med alldeles för mycket skriksång i refrängen. Bort!
Det går inte att låta bli att jämföra med tidigare skivor, och låt- och ljudmässigt är det helt klart en (något bättre) syskonskiva till Black Rain. Lite synd då exempelvis förekomsten av effekter på sången inte känns rätt på en Ozzy-skiva.

Nye gitarristen Gus G har stora (gitarrist)skor att fylla och gör det bra. Och det ska bli intressant att höra nästa Ozzy-skiva, då han förhoppningsvis också deltar i låtskrivandet.

Producenten och låtskrivaren Kevin Churko kan dock med fördel bytas ut, för att åstadkomma en förändring och gärna något av återgång till No More Tears-soundet.

Det lär bli en större upplevelse att se och höra Ozzy med band i Stockholm i höst, än att lyssna på Scream.

Magnus Bergström

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

01

07 2010

Your Comment