JFK ligger i fokus

 

Mob Rules Radical peace (AFM/Sound Pollution)
Mob Rules ”Radical peace” (AFM/Sound Pollution)

betyg 3.5

Det är svårt att inte tänka tribute när man hör namnet Mob Rules på ett band. Då Mob Rules ju även är namnet på Black Sabbath´s andra skiva med Ronnie James Dio i spetsen.
Men skenet bedrar som man brukar säga, Mob Rules är absolut inget tributeband och deras senaste album ”Radical Peace” är en intressant resa. Det senaste albumet är nämligen det sjätte i raden för detta tyska metal band, och förutom sina sex album har de även hunnit med att släppa en live DVD sedan sångaren Klaus Dirks grundade bandet 1994.

Man upptäcker snabbt medan man lyssnar på ”Radical Peace” att detta är ett band med många års rutin och de har sin egen stil när de spelar. Skivan Innehåller sju spår varav det femte ”The Oswald File” är en 18minuter lång redogörelse som i sex olika kapitel tar upp mordet på John F Kennedy och om Harvey Lee Oswald var den verklige mördaren. ”The Oswald File” är skivans starkaste låt med alla de ingredienser som gör att man vill lyssna genom alla 18 minuter utan att tröttna.

Den inledande låten  ”Children Of The Flames” Satte ribban högt direkt och dem lyckas hålla sig över den ribban  fram till ”The Oswald File”. För efter det huvudnumret så känns det som att Mob Rules tog semester och de två sista spåren på skivan håller inte alls samma klass som de tidigare spåren. För mig så kunde skivan lika gärna vara slut efter spår 5. 

Men överlag är det ett bra album och Mob Rules visar att de är ett band av världsklass. De skriver politiska låtar som tål att tänkas på ett tag och går in på känsliga ämnen som Josef Mengele och de hemska experiment som denne utförde. Bandets sätt att skriva och framföra sina låtar på gör att man vill sätta sig in i texterna och budskapen som banden vill förmedla till lyssnare når fram på ett enligt mig bra sätt. Jag ser även flera spår på skivan som borde passa utmärkt på kommande livekonserter, jag tänker främst på ”Trial By Fire” och ”Astral Hand”. Dessa två låtar är även dom som jag tycker utmärker sig själv mest på skivan förutom ”The Oswald File”.

Hade man lyckats med att göra de två sista låtarna på skivan intressantare så skulle skivan vara ett absolut måste för varje inbitet metalfan. Men som det blev nu så blir jag tvungen att sänka betyget ett snäpp.

Tobias Blixt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

10

06 2010

Your Comment