Willy Clay band förvaltar arvet med bravur

Willy Clay Band "Blue" (Rootsy/Warner)
Willy Clay Band ”Blue” (Rootsy/Warner)

betyg497

Det här är Nashville Honky Tonk producerad av Ollie Olson (Robyn, Christian Waltz mfl).  Kiruna-bandet Willy Clay Band följer upp sin fantastiska debut ”Rebecca Drive” med ”Blue” som är snäppet ännu bättre och mycket tightare. Det är riktig långtradarmusik som går rakt in i hjärtat. WCB bjuder på melodiös rock med country- och americanainfluenser och är på rätt sida av countrykompet. Det är så lätt att man hamnar i dansbandskomp-countryträsket. När det blir för amerikanskt. Dagens USA-country hamnar ofta farligt nära dansbanden.

Det var Hank Williams, Waylon Wille, Cash, Elvis och alla de andra som bröt mark för dagens countryartister. Hur förvaltar de då arvet efter dessa stora namn? WCB gör det med bravur och med fantastiska texter och vacker musik. De påminner om The Thousand Dollar Playboys från Sundsvall med Lars Bygdén i spetsen, som fanns på slutet av 1990-talet och som gjorde två grymma album. Det här är ett bra tillfälle att upptäcka både Sundsvalls insomnande Playboys och WCB!

Mattias Ransfeldt

Tags:

About The Author

admin

Other posts by

Author his web site

16

11 2009

Your Comment